Skip to content

Alopecia areata kan botas med PRP injektioner

Hej

Jag har Alopecia Totalis sedan 20 år tillbaka, har lärt mig leva med det och valt att dölja det. Vad värre är att min son fick det när han var 14 år och nu är han 15. Han har tappat allt.  Har du några patienter som vi som har fått tillbaka håret med din behandling? Jag har varit hos överläkaren på KS som har en metod att tillsätta ett medel som framkallar allergi som gör att blodkropparna bearbetar det ämnet istället för hårsäckarna. Men behandlingen tar ca nio månader, är mycket besvärlig och kan inte lämna garanti. Finns det något att göra, enligt din ärliga bedömning? Med vänlig hälsning Anna

Alopecia Areta är en autoimmun sjukdom som kan ta sig uttryck på olika vis. I dag är den obotlig i det avseendet att den inte går att behandla bort eller att den självläker. Genetiskt finns den alltid kvar. Dock kan symptomen med att håret faller av i många fall lindras och återväxt inträder – inte ovanligt till full hårväxt. Men det kan gå olika fort på olika personer och det finns alls inga garantier att håravfallet går att behandla (få full återväxt).

Vi har behandlat Alopecia Areata under många år och det som verkar fungera bäst är PRP-injektioner (tillväxtfaktorer) samt att använda en nålrulle i hårbotten för att ”distrahera” kroppens immunförsvar gällande hårväxt (lite samma princip som Professor Lars Svanberg förespråkar). Vi har också precis haft en tjej med Alopecia Areata totalis som behandlats 4 gånger sedan september och som i det närmaste fått sitt hår tillbaka. Jag skickar en bild på denna 19 åriga flicka så ni får en uppfattning. Ring 070 345 345 i det fall ni vill träffa oss. Vi tar inget betalt på konsultation/undersökning. Men jag vill poängtera att det inte finns någon garanti på att vi kommer att kunna hjälpa honom oavsett all erfarenhet vi har på kliniken.

Tack för ditt svar. Det verkar mycket spännande.

Man vill ju utröna allt som bara går för att hjälpa sin son. Som sagt tar han det bra, han har ett mycket gott självförtroende.

Jag har träffat Lars Abrahamsson på Huddinge och det var en mycket duktig man. Men behandlingen var inte aktuell för oss, det var för smärtsamt och för osäkert.

Jag har en annan vän som börjar sin behandling enligt din kur idag.

Min väninna jobbar på Lóreal Professional och de har ett serum som vi kanske kommer att prova. Har du någon erfarenhet av återväxt av ögonbryn och ögonfransar? Det är nästan det som är det mest besvärliga med sjukdomen. Finns det någon möjlighet att återfå ögonbryn så skulle jag bli fantastiskt glad:-). Tacksam för fortsatt kontakt.

 

Hej Ulf.

Tack för ditt svar. Det verkar mycket spännande. Man vill ju utröna allt som bara går för att hjälpa sin son. Som sagt tar han det bra, han har ett mycket gott självförtroende.

Jag har träffat Lars Abrahamsson på Sabbatsberg och det var en mycket duktig man. Men behandlingen var inte aktuell för oss, det var för smärtsamt och för osäkert. Jag har en annan vän som börjar sin behandling enligt din kur idag. Tacksam för fortsatt kontakt.

Bra att han tar situationen på ett bra sätt. När det gäller ögonbryn och ögonfransar är det mycket besvärligt, speciellt ögonfransar. Här är prognoserna sämre och statistiken visar sämre återväxt. Områden är också mer känsliga varför vi måste vara än mer försiktiga och det kan vara en del av förklaringen till att resultaten är svårare – men vi sätter alltid säkerhet i första rum.

Tyvärr är dessa auto immuna sjukdomar svåra att förstå sig på och vad det verkligen i slutändan som ger resultatet. Det enda vi har att gå på är att vi statistiskt haft bra framgång på hår på huvudet (ett ögonbryn och fransar eller övrigt kroppshår).

Anna – här kommer ett svar. Bra att han tar situationen på ett bra sätt. När det gäller ögonbryn och ögonfransar är det mycket besvärligt, speciellt ögonfransar. Här är prognoserna sämre och statistiken visar sämre återväxt. Områden är också mer känsliga varför vi måste vara än mer försiktiga och det kan vara en del av förklaringen till att resultaten är svårare – men vi sätter alltid säkerhet i första rum.

Tyvärr är dessa auto immuna sjukdomar svåra att förstå sig på och vad det verkligen i slutändan som ger resultatet. Det enda vi har att gå på är att vi statistiskt haft bra framgång på hår på huvudet (en ögonbryn och fransar eller övrigt kroppshår).

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*